Reklam

BELEDİYECİLİK SAHADA YAPILIR RESTORANDA DEĞİL

Yoğun kar yağışının etkili olması ile birlikte ulaşımın aksamaması, vatandaşların mağdur olmaması için Kayseri’deki belediyeler bütün imkanlarını seferber ederken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun balıkçıda yemek yiyor olması, AK Parti ve CHP arasındaki belediyecilik anlayışını da gözler önüne seriyor.

BELEDİYECİLİK SAHADA YAPILIR RESTORANDA DEĞİL

Yoğun kar yağışının etkili olması ile birlikte ulaşımın aksamaması, vatandaşların mağdur olmaması için Kayseri’deki belediyeler bütün imkanlarını seferber ederken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun balıkçıda yemek yiyor olması, AK Parti ve CHP arasındaki belediyecilik anlayışını da gözler önüne seriyor.

BELEDİYECİLİK SAHADA YAPILIR RESTORANDA DEĞİL
28 Ocak 2022 - 10:30 - Güncelleme: 28 Ocak 2022 - 10:34

AK PARTİLİ BAŞKANLAR SAHADA
İstanbul’da kar esareti yaşanıp yaşamın durma noktasına geldiği bir zamanda, Başkan Ekrem İmamoğlu’nun balıkçı restoranında yemek yemesine eleştirilerek artarak devam ediyor. Günler öncesinden uyarıların yapılmasına rağmen, gerekli tedbirleri almamakla eleştirilen İBB Başkanı İmamoğlu’nun belediyecilik anlayışı da tartışmaları beraberinde getirdi. Kayseri’deki belediyeler günler öncesinden önlemlerini alarak kar yağışına karşı teyakkuz haline geçmiş, bütün ekipmanlarını seferber ederek vatandaşların mağdur olmaması için gece gündüz çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, yol açma, buzlama ve kar temizleme çalışmalarını bire bir yakından takip ederek, adeta İBB Başkanı İmamoğlu’na belediyecilik dersi verdiler.
 
İMAMOĞLU BELEDİYECİLİKTE SINIFTA KALDI
İstanbul’da ne zaman bir felaket olsa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ya Bodrum’da tatilde, ya Erzurum’da kayakta, yada kar esaretinin yaşandığı gün olduğu gibi balıkçıda.
İstanbul için yapılan tüm hava tahminlerine rağmen alınmayan önlemler megakenti kara teslim ederken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu karın etkili olduğu saatlerde balıkçıda olması büyük tepkilere neden oldu. Meteoroloji uzmanları İstanbul için yaptığı tüm uyarılarda kar yağışının etkili olacağını vurgularken, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kara hazırlıksız yakalanması tepkilerin odağında yer almıştı. İBB’nin ve kar küreme çalışmalarını eksik yapması kentte son yılların en büyük rezaletinin yaşanmasına neden oldu. Kar yağışının İstanbul'u esir aldığı gün İmamoğlu'nun bir balıkçı restoranında Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott ile bir araya gelmesi belediyecilikte sınıfta kaldığını gözler önüne serdi.
 
 
KAPANAN YOLLAR HEMEN ULAŞIMA AÇILIYOR
128 araç, 291 personel ile merkez ve ilçeler olmak üzere 16 ilçede çift vardiyalı olarak çalışan Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin karla mücadele ekipleri, kar yağışının toplumun günlük yaşantısına yönelik olumsuz etkilerini en aza indirmek ve yollarda trafik akışının sağlanabilmesi için mücadelesini sürdürüyor. Kapanan yolları biran önce trafiğe açabilmek adına canla başla mücadele eden ekiplere Başkan Memduh Büyükkılıç’ta destek vererek, personelinin her zaman yanında olduğunu hissettiriyor.
20 Aralık’tan bugüne kadar 19 bin 16 kilometrelik yol ağında 2 bin 377 kırsal mahalle yolu ulaşıma açılmış oldu. Merkezde de Fen İşleri Daire Başkanlığı ile Park Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı ekipleri çalışmalarını fedakârca devam ettiriyor. Ekipler, ana arterler, cadde ve sokaklarda yol temizleme, tuzlama ve kar küreme çalışmaları yaparken, gece, gündüz demeden ulaşımda kar yağışına bağlı yaşanan zorlukları giderebilmek amacıyla karla mücadeleyi sürdürüyor.
 
BELEDİYELER BAŞARILI SINAV VERİYOR
Kayseri’de kış şartları itibariyle bu alanda hem tecrübeli hem hazırlıklı hem de karla mücadele konusunda ne yapacağını bilen bir yaklaşım içerisinde çalışmaların yıllardır sürdüğünün altını çizen Başkan Memduh Büyükkılıç, şöyle konuştu:
“Gerek solüsyonla, gerekse tuzla, gerekli mücadelelerimizi kar yağmasa da stratejik noktalarda yapıyoruz. Ciddi manada bir sıkıntı yok, yollarımız açık. Şehrimiz yağan karda başarılı sınavını verdi, yine kar bekliyoruz, bu güzide ekip adeta karı havada yakalayacak. ‘7/24 biz hazırız’ diyorlar, biz de alınlarından öpüyoruz, kendilerine teşekkür ediyoruz. Sağ olun, var olun.”
Başkan Büyükkılıç, karla mücadele ekiplerine elleriyle tatlı ikramında bulunuyor.