Reklam

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ İLK 5 İÇERİSİNDE

Yaptığı proje ve hizmetlerle adından sıkça söz ettiren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, en çok haber konusu olan büyükşehir belediye başkanları arasında yerini aldı.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ İLK 5 İÇERİSİNDE

Yaptığı proje ve hizmetlerle adından sıkça söz ettiren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, en çok haber konusu olan büyükşehir belediye başkanları arasında yerini aldı.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ İLK 5 İÇERİSİNDE
23 Aralık 2021 - 10:10 - Güncelleme: 23 Aralık 2021 - 10:54

BÜYÜKKILIÇ GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR
Habermetre, 2021 yılında en çok haber konusu olan büyükşehir belediye başkanlarını açıkladı. Yaptığı başarılı çalışmalar ile her zaman gündemde kalmayı başaran ve adından sıksa söz ettiren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bir çok belediye başkanını geride bırakarak ilk 5 içerisinde yer aldı.İnsansız haber analiz ve raporlama sistemi Haber metre, 2021 yılında en çok haber konusu olan büyükşehir belediye başkanlarını analiz etti. En çok haber olan 10 belediye başkanları listesinde 82 bin 670 haber ve 14 Milyon 693 Bin 365 okunması sayısı ile  5. sırada yer alan Başkan Memduh Büyükkılıç, ulusal medyada da ön plana çıkmaya devam ediyor.
İstanbul, Ankara, İzmir gibi metropol büyükşehir belediye başkanları ile yarışan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı çok iyi bir performans göstererek, gündemde kalmaya devam etti. İlk sırada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamooğlu bulunurken, 2. sırada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 3. Sırada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 4. sırada Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yer aldı. Listede 5. sırada bulunan Başkan Büyükkılıç’ı sırasıyla, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın 76 bin 165 haber le altıncı; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin 74 bin 178 haber le yedinci, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek 56 bin 349 haber le sekizinci,ve  Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı takip etti. 10 kişilik listenin sonunda ise 53 bin 32 haber le Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün bulunuyor.
 
YATIRIM GİDERİ PERFORMANSINDA LİDER OLMUŞTUK
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yatırım gideri performansıyla 30 Büyükşehir Belediyesi arasında birinci olmuştu. Bütçesinden yatırıma en çok kaynak kullanan büyükşehir belediyesi olarak ilk sırada yer almış ve  2020 yılı kesin hesap rakamlarına göre cari bütçe yılında faiz gideri olmayan tek büyükşehir belediyesi olarak da kayıtlara geçmişti.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, gastronomi, ticaret, endüstri, eğitim, turizm, sağlık ve tarihin merkezi Kayseri’de gerçekleştirdiği hamleler ile ülke genelinde de dikkat çekmişti. 2020 yılı Büyükşehir Belediyeleri Bütçe Sonuçlarına göre, Kayseri Büyükşehir Belediyesi toplam bütçesinden yatırıma en çok kaynak ayıran belediye olarak İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirleri geride bırakıp, birinci sırada yer aldı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi toplam harcamasının yüzde 59.04’üne denk gelen 692 milyon 820 bin TL yatırım gideri ile Türkiye’de tüm büyükşehirlerin önünde yer almayı başarmıştı.