Reklam

Ak Parti Milletvekili Tamer'de Şehir Hastanesi Açıklamaları

Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Kayseri Şehir Hastanesi’ni ziyaret etti. Ziyaretinde hastalara da geçmiş olsun dileklerini ileten Tamer, Kayseri Şehir Hastanesi hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Ak Parti Milletvekili Tamer'de Şehir Hastanesi Açıklamaları

Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Kayseri Şehir Hastanesi’ni ziyaret etti. Ziyaretinde hastalara da geçmiş olsun dileklerini ileten Tamer, Kayseri Şehir Hastanesi hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Ak Parti Milletvekili Tamer'de Şehir Hastanesi Açıklamaları
12 Eylül 2019 - 17:12

Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Kayseri Şehir Hastanesi’ne ziyarette bulundu. Ziyarette, Kayseri İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik de yer aldı.
Kayseri Şehir Hastanesi’nin mevcut çalışmaları hakkında bilgiler veren Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Kayseri’de verilen sağlık hizmetlerinin Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu söyledi.
Basında zaman zaman Kayseri Şehir Hastanesi hakkında olumsuz haberlerin yer aldığını söyleyen Tamer, “Ben eskiyi de çok iyi biliyorum şimdi de çok iyi biliyorum. Eskiden verilen sağlık hizmetlerinin bugünle kıyaslanmayacak derecede olduğunu da ifade etmek istiyorum. Geçmişi burada ifade etmemle onu eleştirmiyorum. O günkü imkanlar belki o şekildeydi ama şimdiki sağlık hizmetlerinde, normalde pahalı olan hizmetin hem ucuz hem de kaliteli bir şekilde verildiğini görüyoruz. Şehir hastaneleri Sayın Cumhurbaşkanımızın hep aşkım dediği, hayalim dediği nitelikli yatağa sahip olan, 5 yıldızlı otel konforunda sağlık hizmeti verilen hastanelerdir.” dedi.
Kayseri Şehir Hastanesi’nin ayda ortalama 300 bin poliklinik hizmeti verdiğini söyleyen Tamer, bu sayının yüzde 40’ını da şehir dışından gelen hastaların oluşturduğunu belirtti. Tamer, “Poliklinik sayısına baktığımız zaman ayda 300 bin hastaya hizmet veriliyor. Günlük 12 bin ile 15 bin arasında değişen muayene sayısı var. Yıllar önce İngiltere’de sağlık hizmetlerini, şehir hastanelerini, aile hekimliğini araştırdığımızda o komisyonda ben de vardım. Daha sonra zaten Türkiye ayağını Kayseri Devlet Hastanesi’nde yapmıştık. İngiltere’ye bunu söylediğimiz zaman böyle bir şeyin mümkün olmadığını söylemişlerdi, inanmamışlardı. Günlük 12 bin civarında hastaya hizmet vermek kolay değil. Arkadaşlarımı kutluyorum.” dedi.
AYDA 16 BİN AMELİYAT GERÇEKLEŞTİRİLİYOR
Kayseri Şehir Hastanesi’nde yapılan ameliyat sayısına da değinen Tamer, “Şehir hastanesine bakıyoruz ayda 16 bin ameliyat yapılıyor. Ben tebrik ediyorum. Gerçek anlamda hastalarımızın hepsi en iyi şekilde ameliyatlarını olup rahatlıkla gidebiliyorlar.” dedi.
ULTRASON, TOMOGRAFİ VE MR’DA GÜNLER KISALDI
Tomografi geçen yıl hep şikayet ediliyordu. Ultrason günlerinin çok uzun olduğu konuşuluyordu. Bugün bakıyoruz ultrason verme günü 2 güne inmiş. Ben sağlık müdürümü ve başhekimimi kutluyorum. Bu 2 günlük süre son derece normal olan bir süredir. MR günü de 2 güne inmiş. Başka yerlere baktığımız zaman ayarlarca süre veriyorlar. MR’a verilen 2 günlük süreyi çok çok başarılı olarak buluyoruz. Tomografide de gün yok. Gelen hastanın tomografisi birkaç saat içerisinde teslim ediliyor.” dedi.
Kayseri Şehir Hastanesi’nin otoparkında kılınan Cuma Namazı’nın sosyal medyaya düşmesiyle birlikte cami eksikliğinin gündeme gelmesine de değinen Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, “Basında cami eksikliği ifade edildi. Biz ibadet edecek olan hastalara, personele ya da hasta yakınlarına bu hizmeti vermemiz gerektiğini biliyoruz. Hastanemizde ibadethane eksikliği yok. Her binanın, her katında mescit var. Ama Cuma günleri Cuma namazı kılınması için cami eksikliğinin söz konusu olduğunu da biliyorduk. Şu an itibariyle hem hastane yüklenici firması hem de büyükşehir belediyesi ile bu konudaki eksiklik görüşüldü. Buraya gelmeden önce Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç’la görüştüm. Karşı tarafta belediyeye ait olan bir arsada büyük bir cami inşa ediliyor.” dedi.
Haber: Ahmet SARIKUŞ
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum