Reklam

KİTAP FUARI'NDAN YENİ REKOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Sun Fuarcılık iş birliği ile Sezai Karakoç anısına düzenlenen Kayseri 4. Kitap Fuarı, son gününde 815 bin110 ziyaretçi sayısını görerek yeni bir rekora imza attı.

KİTAP FUARI'NDAN YENİ REKOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Sun Fuarcılık iş birliği ile Sezai Karakoç anısına düzenlenen Kayseri 4. Kitap Fuarı, son gününde 815 bin110 ziyaretçi sayısını görerek yeni bir rekora imza attı.

KİTAP FUARI'NDAN YENİ REKOR
12 Aralık 2021 - 18:01 - Güncelleme: 12 Aralık 2021 - 18:05

TEŞEKKÜRLER KAYSERİ
Fuar boyunca ziyaretçiler sevdikleri kitapları alarak, şair ve yazarlarla düzenlenen söyleşilere katılma imkanı buldu. Son gününe kadar vatandaşlardan yoğun ilgi gören Kayseri 4. Kitap Fuarı’nda 815 bin 110 ziyaretçi sayısına ulaşılarak yeni bir rekora imza atıldı.
Yoğunluktan memnun olduklarını ve daha güzel fuarlara hazırlık çalışmaları yapacaklarını söyleyen Sun Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Saçmacı, “Türkiye’de Kayseri Kitap Fuarı’nın önemi çok büyük ve ziyaretçi rekorunu her zaman elinde bulunduran bir kitap fuarı. Cumartesi günü 724 bin ziyaretçi sayısı ile kapattığımız kitap fuarımız, Pazar günü 800 bin bandını geçti. Bu da demek oluyor ki Kayseri Kitap Fuarı yeni bir rekora imza attı. Burada yayıncılar, yazarlar, ziyaretçilerimiz hepsi memnuniyetini dile getiriyor. Öncelikle hepsine sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah bundan sonra alnımızın akıyla yeni bir kitap fuarını yeni bir rekorla devam ettirmek için şimdiden çalışmalara başlayacağız. Öncelikle Kayserili hemşehrilerimize, daha sonra çevre illerimizden buraya akın akın gelen Niğde, Nevşehir, Yozgat gibi şehirlerimizden gelen ziyaretçilerimizin hepsine sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Burada ziyaretçilerimiz bu yoğunluğu oluşturdukça, yazarlarımızın da memnuniyeti kat kat artıyor. Zaten yazarlarımızın da sosyal medya hesaplarında Kayseri ile alakalı güzel söylemleri ve paylaşımları olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.
 
KAYSERİ’YE YAKIŞAN BİR FUAR OLDU
4. Kitap Fuarı’nı ziyaret ederek, kitapseverler ve yayınca ve yazarlarla buluşan Başkan Memduh Büyükkılıç, “Kitap kokusunu içinize çekmek ve ünlü şair ve yazarlarla buluşmak için bu fırsatı kaçırmayın tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kayseri’ye yakışan bir kitap fuarı oldu” dedi.
3 milyonu aşkın kitap, 200’ün üzerinde yayınevi ve 270’den fazla yazarın okuyucular ile buluştuğu 4. Kitap Fuarı’na ziyarette bulunan Başkan Büyükkılıç, 7’den 70’e kitapseverlerle sohbet etti, yayınevleri ile görüştü, görüş ve tavsiyeleri aldı. 3 Aralık tarihinde ünlü şair ve yazarların katılımıyla ve muhteşem bir konser ile açıldığı günden bu yana yediden yetmişe yüzbinlerce ziyaretçiyi ağırlayan 4. Kitap Fuarı’nda kitapseverlerin sıcak ve samimi ilgisi ile karşılaşan Başkan Büyükkılıç, kitap kurtları ile fotoğraf çektirdi, sohbet etti, onlarla birlikte kitap okuyarak, kitap imzaladı. Başkan Büyükkılıç, gençlere kitap hediye etmeyi de ihmal etmedi.
Başkan Büyükkılıç, 'ya okuyan ya da okutan olma' niyetiyle okuyan ve okutan bir şehir olmak için yoğun gayret gösterdiklerini belirterek, “vatandaşlarımızın yoğun ilgisi bizi bir hayli memnun etmiştir. Çıtayı çok yükselttik ve yeni rekorlara imza atmak için var gücümüzle çalışmalara devam edeceğiz” dedi.
 
HAFTASONU KONFERANS VE İMZA GÜNÜ
Hafta boyuncu bir birinden ünlü isimlerin katıldığı imza ve konferanslar haftasonu da devam etti. Fuarın son iki günün de İkbal Gürpınar, Saniye Bencik Kangal, Tufan Gündüz, Zekeriya Elifoğlu, Şükür Erbaş, Bircan Yıldırım, Beyhan Budak, Mete Yarar, Hayati İnanç, Tolga Akpınar, Bahadır Yenişehirlioğlu, Senai Demirci, Serhat Yabancı, Sinan Yağmur, Pelin Çift, Erhan Altunay, Funda Menekşe ve Neşe Koçak kitapseverler ve hayranlarıyla buluşarak imza günü düzenleyip konferans verdi.
3 Aralık’ta muhteşem açılış ile kapılarını açan 4. Kayseri Kitap Fuarı, elinde bulunduğu ziyaretçi rekorunu yenilerek büyük bir başarıya daha imza attı ve gelecek seneler için çıtayı daha da yükseltmiş oldu.