Reklam

KAYSERİ'DE ÇİÇEK DÖNEMİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Valiller Atama Kararnamesi’ne göre Vali Şehmus Günaydın, mülkiye başmüfettişliği görevine getirilip merkeze çekilirken, yerine Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek atandı.

KAYSERİ'DE ÇİÇEK DÖNEMİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Valiller Atama Kararnamesi’ne göre Vali Şehmus Günaydın, mülkiye başmüfettişliği görevine getirilip merkeze çekilirken, yerine Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek atandı.

KAYSERİ'DE ÇİÇEK DÖNEMİ
13 Mayıs 2022 - 10:34 - Güncelleme: 13 Mayıs 2022 - 11:39

VALİ GÜNAYDIN MERKEZE ÇEKİLDİ
Valiler Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. 9 vali görevden alındı, yerlerine yeni atamalar yapıldı. Merkeze çekilen valiler arasında Kayseri Valisi Şehmus Günaydın’da bulunuyor. Yaklaşık 4 yıldır Kayseri Valiliği görevini yürüten Şehmus Günaydın, Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararnamesi ile merkeze çekilirken, yerine Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek atandı.
 
AFYON KAYBETTİ, KAYSERİ KAZANDI
Açıklanan kararname sonrası çok sevdikleri valilerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Afyonkarahisarlılar, Kayseri’nin çok değerli bir vali kazandıklarını belirterek, “Afyon kaybetti, Kayseri kazandı” yorumları yapılmaya başlandı. Yapılan yorumlarda, “İlimizde sayısız hizmetleri olan Valimiz Gökmen Çiçek’in tayini ilimiz adına çok büyük bir kayıp. Afyon adına üzüntüm sonsuz. Ama Valimizin hizmetleri ve devlet adamlığının takdir görerek Kayseri gibi Büyükşehire tayin olması ise tek tesellimizdir” denilerek üzüntülerini dile getirdiler.
 
HER KESİMİ KUCAKLAYACAK
Afyonkarahisar’da görev yaptığı sürece boyunca her kesimin sevgisini ve saygısını kazanmayı başaran Vali Gökmen Çiçek’in Kayseri’ye atanmış olması memnuniyetle karşılandı. Pek çok hizmeti şehre kazandıran ve Afyonkarahisar halkının sevgisini kısa sürede kazanmasını bilen Vali Gökmen Çiçek, sergilediği ve ortaya koyduğu şeffaf idarecilik anlayışını aynı şekilde Kayseri’de de göstermesi bekleniyor. 
Kayseri’nin daha da kalkınması ve gelişmesi için ortaya koyacağı hizmetler şimdiden merak konusu olurken, her kesime eşit mesafede yaklaşıyor olması şehrin güzelleşmesini çok olumlu yönde etkileyecektir.  Hayata geçirdiği projeler ve devlet adamlığı düsturuyla kısa sürede adından çok sık söz ettirmeyi başaran Vali Gökmen Çiçek, aynı tutumu Kayseri’de de göstererek, bütün kurumlar arasındaki birlik ve beraberliği daha da güçlendirerek şehrimizin daha iyi noktalara gelmesine yardımcı olacaktır.
 
YENİ VALİ’NİN ÖZGEÇMİŞİ
1978 Yılında Gebze’de doğan Gökmen ÇİÇEK, ilk, orta ve lise eğitimini Gebze’de tamamladı. 1997 yılında Uludağ Üniversitesi iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde başladığı lisans eğitimini 2001 yılında tamamladı. 2004 Yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Kaymakamlık mesleğine başlayan ÇİÇEK; Trabzon-Düzköy, İzmir-Beydağ Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu.
2005 – 2006 yılları arasında İçişleri Bakanlığı tarafından eğitim amaçlı gönderildiği, İngiltere Sheffield Üniversitesinde dil eğitimi ve İngiltere idari sistemi üzerine çalışmalarda bulunan ÇİÇEK, yüksek lisans eğitimini ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İşletme Ana Bilim Dalında tamamladı. 2007 yılında Sivas-Akıncılar Kaymakamlığına atanmasını müteakiben; Erzincan-Kemah ve Rize-Güneysu’da Kaymakam olarak görev yaptı.
2014 yılında Türk İdareciler Derneği tarafından, Yılın İdarecisi seçilen ÇİÇEK; sırasıyla İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde, Şube Müdürü, Personel Genel Müdürlüğünün çeşitli kademelerinde Şube Müdürü, Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
26 Aralık 2018 Tarih ve 2018/260 Karar Sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Personel Genel Müdürlüğü görevine atanan Gökmen ÇİÇEK, 10 Haziran 2020 tarih ve 2020/274 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle atandığı Afyonkarahisar Valiliği görevine 18/06/2020 tarihinde başladı.
Evli ve 2 Çocuk babası olan ÇİÇEK, iyi derecede İngilizce bilmektedir.