Reklam

DUBAİ PROJESİ SONLARI OLDU

OSB'ne Sahip Çık Platformu Sözcüsü Bekir Okay Kiracıoğlu, OSB Başkanı ve yönetiminin görevden alınmasının sulandırılmaya çalışıldığını belirterek, “Görevden alınması kesinlikle Dubai’deki 16 Milyon Dolar zarardır. Buna ilaveten 4 madde daha var” dedi.

DUBAİ PROJESİ SONLARI OLDU

OSB'ne Sahip Çık Platformu Sözcüsü Bekir Okay Kiracıoğlu, OSB Başkanı ve yönetiminin görevden alınmasının sulandırılmaya çalışıldığını belirterek, “Görevden alınması kesinlikle Dubai’deki 16 Milyon Dolar zarardır. Buna ilaveten 4 madde daha var” dedi.

DUBAİ PROJESİ SONLARI OLDU
19 Ekim 2021 - 18:00

GÖREVDEN ALINMALARI SİYASİ DEĞİL
OSB’NE SAHİP ÇIK PLATFORMU’nun Elmacıoğlu İskender’de OSB’de son dönemde yaşanan olaylarla ilgili düzenlediği basın toplantısına işadamları ve basın mensupları geniş katılım gösterdi. Kayseri OSB'de yaşananlara değinmek üzere OSB'ne Sahip Çık Platformu Sözcüsü Bekir Okay Kiracıoğlu açıklama yaptı. Öncelikle Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın geçici görevden alma yazısının cuma günü gönderildiğini, ancak OSB yönetiminin EKAP sistemini kapatarak tebliğin pazartesi günü yapıldığını kaydettiğini hatırlatan Kiracıoğlu " biz günler öncesinden basın toplantısı yapacağımızı dile getirdik. Dün ani bir kararla bizimle aynı gün ve saatte toplantı kararı almaları çok manidardır. Görevden alma en başta Dubai'deki 16 milyon Dolar Zarardan kaynaklanmaktadır. Bunun yanısıra Vakıf, Osmanlı odası, Güneş Enerjisi gibi bizim şikayet konularımız vardır. Dolayısıyla görevden alma direk Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan dava ile ve öncelikle Dubai'de 16 Milyon Dolar zararla alakalıdır. Bunu kimse başka yerlere çekmeye çalışmasın" diye konuştu.
 
USULSÜZ YAPILAN ÖDEMELERİ GERİ ÖDESİNLER
Sanayicinin parasının babasının parası gibi harcadıklarını söyleyen Kiracıoğlu, “Usulsüz harcadıkları parayı kuzu kuzu babasının parası gibi kasaya geri koyacaklar. Paraları geri kasaya koyacaklar ve Mali genel kurulda ibra ederiz” dedi.
OSB’nin mali genel kurulu öncesinde 386 imza ile gerekli önlemlerin alınması ve kapalı oylama yapılabilmesi için gerekli mercilere başvurularını yaptıklarını kaydeden Kiracıoğlu, “Bizim grubumuzun ana hedefi OSB’de harcanan paraların geri yerine konulabilmesidir. Bu amacımızı aşmamak için biz seçim istemedik. Bu arkadaşların en büyük dertleri ibra edilebilmek. Çünkü dertten kurtulmaya çalışıyor. Biz arkadaşları ibra edebiliriz ama burada yazan rakamları ödemek koşuluyla. 22 madde konusunda ibra isteyecekler. Bizim derdimiz 1200 sanayicinin parasının en azından bir kısmının kurtarılmasıdır. Şahsi kefaletlerini versinler biz ibra etmeye hazırız. Bu para 20 milyon dolar kadar. Bu paralar sanayicimizin paralardır” diye konuştu.
 
“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”
Görevden alınan yöneticilerin halen makam araçlarını kullandıklarını da kaydeden Kiracıoğlu, eski bölge müdürü ve genel sekreterin OSB Vakfında görevlendirilmeye çalışıldığı bilgisini aldıklarını ve bu girişimlerle ilgili suç duyurusunda da bulunacaklarını belirtti.
Kayseri OSB’nin geçici yönetimine de çağrıda bulunan Kiracıoğlu, “İnşallah mantık olarak eski yönetimin devamı olmazlar. Ben kendilerini buradan uyarıyorum, lütfen demirbaşları sayarak teslim alın. Biz orada büyük bir eksiğin olduğunu biliyoruz. Bu eksiğin daha sonra zimmet olarak kendilerine çıkarılacağını da biliyoruz. Bu konuda, yedek yönetimin zarar görmesini istemiyoruz. O yüzden diyoruz ki demirbaşları sayarak teslim alın.” dedi.