Reklam

CİHANGİR OKULLARI’NA SUÇ DUYURUSU

Cihangir Okulları Kayseri Kampüsü hakkında bir iş insanı CİMER’e başvurarak, sahibi olduğu arsasının sahte imza ile kira sözleşmesi düzenlenmiş gibi gösterilerek evrakta sahtecilik suçu işlendiğini belirterek suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

CİHANGİR OKULLARI’NA SUÇ DUYURUSU

Cihangir Okulları Kayseri Kampüsü hakkında bir iş insanı CİMER’e başvurarak, sahibi olduğu arsasının sahte imza ile kira sözleşmesi düzenlenmiş gibi gösterilerek evrakta sahtecilik suçu işlendiğini belirterek suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

CİHANGİR OKULLARI’NA SUÇ DUYURUSU
27 Şubat 2023 - 10:25

EVRAKTA SAHTECİLİK SUÇU
Kayseri Cihangir Okulları Kampüsü komşu parselde bulunan arsayı daha fazla yüzölçümüne sahip olmak ve fazla öğrenci kontenjanına ulaşmak için sahte imza ile kira sözleşmesi düzenleyerek Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yapmış oldukları kira sözleşmesini sundu. Konuyu öğrenen arsa sahibi Cihangir Okulları ve yöneticileri ile hiçbir sözleşme yapmadıklarını belirterek, “Arsamızı satacağımızı söyledik. Kayseri Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Genel Başkanı Muhammed Ali Temel’in aracılığıyla arsayı alabileceklerini söylediler ama bizi 1 sene kadar oyaladılar. Sürekli oyalamalarından sonra arsamızı satmayacağımızı belirtikten sonra sahte kira sözleşmesi düzenlendiğini öğrendik ve konuyu CİMER’e bildirdik” dedi.
KONU YARGIYA TAŞINIYOR
2300437661 başvurusu numarası ile 24/01/2023 tarihinde CİMER’e şikayet dilekçesi yazarak evrakta sahtecilik suçu işlendiğini belirten arsa sahibi “Tapuda şirketimize ait arsa niteliğindeki taşınmazın komşu parselinde Cihangir Okulları bulunmaktadır. Maliki olduğumuz ve tasarrufumuzda olan arsamızı Cihangir Okulları’na kiraya vermememize rağmen ilgili şirketin mevzuatı dolanmak suretiyle daha fazla öğrenci kontenjanına sahip olmak maksadıyla arsamızı şirketimizden kiralamış gibi göstererek İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sözleşme sundukları bilgisini aldım. Cihangir Okulları ile hiçbir kira sözleşmesi yapılmamış olup, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verilen kira sözleşmesini asla kabul etmiyor ve yasal haklarımızı arayacağımızı belirtiyoruz” diyerek konunun araştırılmasını istedik dedi.
MÜFETTİŞLER HAREKETE GEÇTİ
CİMER’e yapılan şikayetten sonra harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı konuyu araştırması için gönderdiği müfettişlerin yaptıkları incelemelerde kira sözleşmesinin bulunduğunu ve sözleşmenin altındaki imzanın arsa sahibine ait olup olmadığının araştırılacağı belirtildi. Milli Eğitim Müdürlüğüne verilen kira sözleşmesinden sonradan haberinin olduğu belirten arsa sahibi imzanın kendisine ait olmadığını belirterek suç duyurusunda bulanacağını söyledi.
Usulsüzlük yapılarak kiralanmak istenilen arsa sayesinde öğrenci kontenjanlarını yükseltip 2 katı öğrenci kaydetmek hedeflenmiş, hem haksız rekabete yol açmak hem de mevzuatlara uygun olmayan yollara başvurularak haksız kazanç elde etmek istenilmiştir.
Kayseri Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Genel Başkanı Muhammed Ali Temel’in Cihangir Okulları adına işler yaptığı ve sahte kira sözleşmesi düzenleme olayının altından da bu ismin çıktığı iddia ediliyor. Birçok olumsuz işle anılan ve yapılan bu usulsüzlüğün önemli aktörlerinden biri olduğu ifade edilen Muhammed Ali Temel ve konuyla ilgisi olan yöneticileri zorlu bir hukuki süreç bekliyor.
Cihangir Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ergül Cihangir ve İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Akar’ın bu süreçten başından sonuna kadar haberdar olduğu ifade ediliyor.