KİRACIOĞLU'NDAN HODRİ MEYDAN
OSB'ne Sahip Çık Platformu Başkanı Bekir Okay Kiracıoğlu, Deniz Postası TV'de Gündem Özel programında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Kiracıoğlu, hakkında yapılan iftiralar için 3 gün süre verdi ve 'İspatlamazlarsa şerefsizdirler' dedi.
SALONDAKİLERİN ÇOĞU SANAYİCİ DEĞİL
Deniz Postası TV’de canlı yayın konuğu olan Bekir Okay Kiracıoğlu, aynı saatlerde devir teslim töreni düzenleyen OSB yönetiminin salona sanayici olmayanları getirdiğini söyledi.
Kiracıoğlu, “Basın toplantımız sırasında sizin yayınınızın altına bir yazı yazmışlar. Bunu burada göstermek istiyorum. Ben bana yazan herkese cevap vermek istiyorum. Şimdi okumak istiyorum, “Öyle kahvaltı verip insan toplamakla olmuyor. Bu işte OSB’nin Ahi Evran Kongre salonunu görmelisiniz.” yazıyor. Bu arkadaşın fikrinin zikrinin Tahir Nursaçan’a bağlı olduğunu biliyoruz. Hatta Tahir Nursaçan’ın beyanatları ile de işlem yaptığını biliyoruz. Ahi Evran salonunu görün dedi ya, bizim bugünkü toplantımızda 155 sanayicimiz vardı. 60 kadar da basın mensubu toplantımıza katıldı. Biz öyle zorlamadık da kimseyi. Okulda görevli öğretmen ve müdür yardımlarını getirmekle olmuyor. Bir sarraf arkadaşın görüntüsü var. Kendisinin OSB’de bir yetkisi yok orada ne işi vardı. Tasarım bölümünde çalışan 10 kişi. OSB TV’de çalışan ordan 4 kişi. OSB basın yayından 4 kişi. Adil Özhan’ın okuldaki görevinden ayrılan kardeşi. Voleybol takımı antrenörleri ve takım oyuncular. Burada iş adamları yoktu. Daha öncede bununla karşılaştık. O yemekte de 25 sanayici vardı sadece. Böyle şakşakçı tutup da alkışlattırmak değil. Bizi sanayici alkışlasın. Bu kadar tespit edebildik. Görüntüler elimizde yok. O salon yüzde 80 dışardan devşirme bir salon.” ifadelerini kullandı.
“İSPATLAMAZLARSA ŞEREFSİZDİRLER”
Kendisinin işletmelerine 200 milyon TL’den fazla KGF kredisi aldığı yönündeki iddiaların gündeme taşınmaya çalışıldığına da değinen Kiracıoğlu, yine fotoğraf göstererek, “Mustafa Andaç denen kişi, ‘Azim bey sorar mısınız Bekir Beyin şirketi devletten düşük faizli 200 milyon TL KGF kredisi almış Kayseri’de bu rakam kredi alan ikinci sanayici var mı yoksa tetikçilik yapmak için mi aldı bu krediyi’ Bu yazı burada ben bu arkadaşa ve Tahir Nursaçan’a bunu yazdıran ve Şaban Andaç’a isim veriyorum. Yunus İmamoğlu’da bunun içinde ikinci sırada bu arkadaşlara 3 gün süre veriyorum. Bunların söyledikleriyle ilgili ve Mustafa Andaç’ın burada yazdığı ile ilgili 3 gün içinde benim bu belgelerimi ispat etmezlerse ben 5 tane şirketim var 5’nin de kredi dökümlerini yayınlayacağım ve bu arkadaşlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Bu arkadaşlara şunu söylüyorum. İspatlamazlarsa şerefsizdirler. Bunu daha öncede biri için söyledim ve ispatladım. Unvanını aldı o kişi isim vermeyeceğim. Bu arkadaşlara da bu unvanı takarım. Benim bırakın 200 milyon KGF almayı toplam 200 milyon kredim varsa onu açıklasınlar veya benim piyasada 1 adet çekim varsa getirsinler ben bütün sözlerimi yutacağız” diye konuştu.
KİRACIOĞLU SANAYİCİLERE SESLENDİ
DSB'ne Sahip Çık Platformu hukuk müşavirlerinin görevden uzaklaştırılan yönetimin OSB vakfından da uzaklaştırılması konusu hakkında toplandığını belirten Kiracıoğlu, vakıf senedini inceledi ve yetkililerle görüştüler. Sonuç olarak vakıf senedinde OSB yönetimi ile Vakıf yönetimi arasında bir bağ olmadığı ve bu nedenle işlem yapılamayacağı tespit edildi. Bu durum OSB den vakıfa aktarılan her kaynağın vakıftaki kişilerin şahsi kullanımına sunulması anlamına gelmektedir. Buradan sanayicilerimize sesleniyorum LÜTFEN SAHİP ÇIKALIM BİR AN ÖNCE OSB İLE VAKIF ARASINDAKİ KAYNAK AKTARIMINA DUR DİYELİM. Bu kaynaklar hepimizin ,bu kaynaklar Kayseri’ mizin” dedi.