AK PARTİ'DEN ANLAMLI KARAR

07 Haziran 2021 - 10:14

ŞEHİT BABASINA AÇTIĞI DAVAYI KAZANAN CHP'YE PARAYI AK PARTİ TEŞKİLATI KURUŞ KURUŞ ÖDEYECEK.

CHP tarafından mahkemeye verilen 15 Temmuz şehidi Özel Harekât polisi Cennet Yiğit'in babası Yahya Kemal Yiğit'in yargılandığı davada karar çıktı. Şehit babasına hakaret suçundan 2 bin 180 TL para cezası verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç dava açan CHP’yi eleştirerek, “Ülkeye hainlik edenlere vermediği tepkiyi şehit babasına veren CHP yine şaşırtmadı. Şehidimizin emaneti olan ailelerini AK Parti teşkilatı ve bizler asla yalnız bırakmayacağız” dedi. Şehit babasının avukatlarından olan Ak Parti Kayseri İl Başkan Yardımcısı Ramazan Bedir, verilen para cezasını 2 bin 740 parti teşkilatı üyesine böldüklerini ve kişi başı düşen 80 kuruşu aralarında toplayarak CHP’ye göndereceklerini söyledi
 
TAZMİNATI AK PARTİ ÖDEYECEK
Ak Parti Kayseri İl Başkanlığı, Şehit Cennet Yiğit’in babasının yargılandığı davada CHP’nin kazandığı 2 bin 180 TL’lik cezayı parti teşkilatı üyeleri arasında toplama kararı aldı.  Bedir yaptığı açıklamada, “Şehidimiz Cennet Yiğit’in babasının yargılandığı davada karar çıktı ve 2 bin 180 TL para cezasına karar verildi. CHP’li yöneticilerin yapmış olduğu şikâyet üzerine hakkında dava açılmıştı. Özellikle ve ısrarla CHP genel merkezinden takip edilmek suretiyle, şehit babamızın cezalandırılması gayretiyle işlemler gördük. Bu davada çıkan 2 bin 180 TL cezayı, Kayseri il teşkilatı olarak 2 bin 740 mensubumuza böldük. Bu bölme sonrasında 80 kuruşa tekabül etti. 80 kuruşu toplamak üzere de il başkanlığı binamızda bir torba oluşturduk. Bu torbaya her bir teşkilat mensubumuz 80 kuruş bırakacak. Parayı tamamlayıp CHP genel merkezine, Kılıçdaroğlu’na göndereceğiz. Ayrıca, Ankara’dan görevlendirmiş oldukları avukatlarının ücretlerini de ödemeyi buradan taahhüt ediyoruz” dedi.
 
YANLIŞ BİR KARAR ALINDI
Kararı kabul etmediklerini söyleyen Yahya Kemal Yiğit’in avukatlarından Ramazan Bedir, “Karar yanlış bir karar. Yani alçak ve hainler gibi sözlerin hakaret mi? Yoksa olayın olduğu yerin şehitlik olması hasebiyle, seçimlerden kısa bir süre olması hasebiyle ve CHP belediye başkanı adayı, ilçe başkanı ve meclis üyesi adayına yönelik olmasından dolayı biz hakarete vücut vermeyeceğini ifade ettik. Bunu söylerken de tüm hukuk sistemlerinin kabul ettiği ilke kararından bahsettik. Siyasetçilerin eleştiri noktasında daha da geniş yorumlanması ve eleştiri sınırlarının daha da geniş tutulması noktasındaki tüm hukuk sistemlerinin kabul etmiş olduğu bir ilkeden bahsettik. Mahkeme bu ilkeyi kabul etmedi. Bizde bu kararı kabul etmiyoruz. Müvekkilimiz 2 ayrı suçtan da beraat etti. O yönden kararında isabetli olduğunu ifade edelim. Bunun değerlendirmesini bir üst mahkeme tabi ki yapacaktır. Biz davanın bitmesi hasebiyle mutluyuz. Biz bu davayı bir üst mahkemeye taşıma noktasında takibimizi devam ettireceğiz” dedi.
 
15 TEMMUZ’U BANA 2. KEZ YAŞATTILAR
15 Temmuz’u ikinci kez yaşadığını söyleyen şehit Cennet Yiğit’in babası Yahya Yiğit ise, “Tabii ki yüce mahkemenin vermiş olduğu karara saygılıyım. Bunun mahkeme heyetinin yüzüne de söyledim. ‘Vereceğiniz her türlü karara saygı duyuyorum’ dedim. Fakat ben 15 Temmuz’u bugün yeniden yaşadım. Yeniden yaşattılar. Bugün bunların genel başkanları FETÖ’ye terör örgütü diyemiyor. O alçak PKK’nın o bebek katili Abdullah Öcalan denen alçağın, biz Diyarbakır’ın meydanına bunu heykelini dikeceğiz diyen alçak Selahattin Demirtaş’a onurlu siyasetçi diyebiliyor. Benim bunlara söylediğim hakaretse bunu kabul ediyorum ve aynı sözleri tekrar yineliyorum. Ben biliyorum ki 84 milyonun 80 milyonu benim arkamda fakat ben tek başıma kalsam onlarla canım pahasına yine mücadele edeceğim ve o sözlerimi tekrar tekrar yineleyeceğim” ifadelerini kullandı.
 
UTANACAK BİR ŞEY YAPMADIK
Yahya Kemal Yiğit, çıkan karara saygı duyduğunu kaydederek, "Bir önceki duruşmada 'kurumsal kimliğimizden özür dilerse davamızdan vazgeçeceğiz' dediler. Bugün genel merkezden 3 tane avukat göndermişler. Vallahi 3 değil, 103 tane gönderseler vız gelir. Bizim o çocuklarımızı şehit eden teröristler var ya onlardan kurşun yemeyi şeref sayarım ama yine onlardan özür dilemem. O kurşun benim için şereftir. Verilen karar bizi o kadar üzdü ki tarifi mümkün değil. Zaten hâkim ve savcımıza da teşekkür ettim. Bu cezayı şeref madalyası olarak taşıyacağımı söyledim. Gerekçeli kararı da çocuğumun resminin yanına asacağım. Biz utanacak hiçbir şey yapmadık. Bu aziz vatana sahip çıkan bizleriz. Bizim canımızın bir kıymeti yok. Eğer bizi korkutmaya çalışıyorlarsa bizim onlardan zerre kadar korkumuz yok. Bizim canımızdan endişemiz yok. Allah inşallah bizi de bu vatan uğruna şehit eder. Biz onları Allah'a havale ediyoruz" şeklinde konuştu.